Online přednáška Jan Kolomý - pohledy na současnost i možnou budoucnost včelařství

04.02.2021 15:54

Včelařský spolek pro Prahu 6 pořádá online přednášku-diskusi s naším předsedou Janem Kolomým.

Přednáška se koná ve čtvrtek od 18h na adrese: youtu.be/rZgZEB56D9M

Pozvánka od pořadatele:

Včelař z povolání, pohledy na současnost i možnou budoucnost

O čem to bude? Jak vidí profesionální včelař a farmář současné problémy oboru? Co jej nejvíce zajímá či pálí? Jaké jsou vyhlídky do budoucna? Co podržet, co opustit, co zlepšit? Priority, možnosti řešení. A k tomu diskuse o praktických problémech života velké včelařské farmy. Druhové medy, marketing, vosk a jeho zpracování, zootechnika velkého provozu a další činnosti farmy. Otázky vítány v množství větším než malém. Představení protagonisty Jan Kolomý založil před více než 50 lety ve Starém Městě u Bruntálu jednu z největších tuzemských včelařských farem. A nejmodernějších, sluší se dodat. https://vcelarstvikolomy.cz/index.php...​Farma těží z umístění v čistém prostředí Jeseníků, produkuje také druhové medy a její provoz podléhá nejpřísnějšímu dohledu podle důsledné legislativy EU. Díky tomu může jít značná část produkce firmy na export. Ve spolupráci s renomovanými rakouskými chovateli se farma věnuje i rozchovu kvalitního plemenného materiálu (matky, oddělky, umělé roje), a to v oblasti minimálně zavčelené, ted ovlivňované genetikou okolí. Kromě samotného včelařství má farma rovněž renomovaný a moderní stolařský provoz. Jan Kolomý se rád dělí o své bohaté zkušenosti. Přednáší, poskytuje konsultace a poradenskou činnost. Angažoval se také v Cechu profesionálních včelařů a jeho role při vzniku Asociace profesionálních včelařů, jejímž byl poté po několik let předsedou, je snad dostatečně známa.

 

Vstupné dobrovolné, příspěvek můžete poslat na transparentní účet Včelařského spolku pro Prahu 6 a 7: 2201923214/2010, s poznámkou „stream-Kolomý.

Na stránkách Fio Banky https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=22...​se můžete přesvědčit, zdali Vaše platby dorazily.

Pro slovenské kolegy IBAN:CZ1420100000002201923214 BIC/SWIFT:FIOBCZPPXXX Fio banka, a.s., V Celnici 1028/10, 117 21 Praha 1.

Za všechny pořadatele děkuje za příspěvky Milan Šimonovský

https://www.vcelarivpraze.cz/

https://www.facebook.com/Vcelarskyspo...

https://www.facebook.com/sevcelariovc...