Oběžník ZO 1/2020

12.03.2020 10:47

Vážení přátelé

Tak jako každý rok budeme v této době objednávat léky pro ošetření našich včel.

Výsledky vyšetření vzorků měli na varroázu a mor jsou k disposici na našich webových stránkách. Léčení-vyšetření

Mají je k disposici také naši zdravotní a nákazoví referenti, kteří v této době kontaktují včelaře s vyšším zjištěným spadem roztočů a domlouvají se na jarním ošetření.

U vzorků na vyšetření moru jsme měli 1 pozitivní nález (v Bruntále), který je ovšem jen minimálních hodnotách (1x102) s největší pravděpodobností nebude v klinické fázi. Tohoto chovatele bude kontaktovat veterinární správa a bude u nich provádět klinické prohlídky s odběrem vzorků plodu k určení klinické fáze MVP.

Výsledky budou k dispozici jak je zvykem na naší výroční schůzi, která se bude konat 5.4.2020 od 11:00h v restauraci Faraon v Bruntále. Pozvánky členům rozešlu jako obvykle s tím, že těm co udali kontaktní email ji zašlu na tento email. Ostatním poštou.

Věřím, že se výroční schůze zůčasní co nejvíce členů. Letos máme výročí 150 let od vzniku prvního včelařského spolku v Bruntále a máme pro vás připravený k tomuto výročí malý dárek.

Co se týká nynější situace ohledně koronaviru a omezování hromadných akcí. Účast na výroční schůzi míváme do 70 osob. Pokud tedy nebudou státními orgány zpřísněny nynější omezení ohledně shromažďování, tak se naše výročka uskuteční. Pokud by byl vývoj nepříznivý, tak bych včas informoval o přesunu výroční schůze.

S přáním všeho dobrého

Martin Pospíšil

jednatel