Zlatá včela 2017

07.05.2017 20:14

V sobotu 6.5.2017 se konalo ve Fryčovicích na Frýdeckomístecku krajské kolo soutěže Zlatá včela.

Po roce činnosti našeho včelařského kroužku Apis Bruntál se do soutěže přihlásilo 6 dětí. Jelikož jsme kroužek mladý a naše děti nemají s touto soutěží žádnou zkušenost, vládlo mezi nimi napětí, jak si poradí s jednotlivými disciplínami. Jak se po soutěži nakonec ukázalo, tak naše děti byly připraveny nýborně a rozhodně se mezi soutěžícími neztratily, ba naopak. 

Adéla Mikulová se umístila na vynikajícím 2. místě v kategorii 4-5 třída. Adélka byla jedním z našich horkých želízek v ohni, ale i tak bylo toto skvělé umístění pro všechny velice příjemným překvapením.
Lukáš Brenkus se v nejvyšší kategorii 6-9.třída umístil na skvělém 6 místě a jen o jedno místo mu těsně unikl postup do celostátního kola.
I ostatní naše děti podaly perfektní výkony, umístili se v popředí svých kategorií a zaslouží si za svůj přístup i znalosti velké uznání. Velký dík patří i vedoucí kroužku Libušce Tranové, která dokázala za pouhý rok fungování kroužku takto děti připravit. Ještě jednou všem gratuluji k výraznému úspěchu, kterého dosáhli. 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem organizátorům ve Fryčovicích za perfektní organizaci, průběh soutěže i doprovodný program, který dětem připravili.

Dále bychom chtěli poděkovat panu Lukovskému a jejich firmě Stavby Lukovský ze Světlé Hory za sponzorský dar ve formě bezplatné přepravy na soutěž do Fryčovic a zpět.

Souhrn výsledků dětí z našeho kroužku
kategorie 4-5 třída - 34 soutěžících

2. Mikulová Adéla

8. Kučerová Marie

10. Lukovská Natálie

11. Urbanová Nikola

kategorie 6-9 třída - 46 soutěžících

6. Brenkus Lukáš

10. Podrazil Zdeněk

Fotogalerie: Zlatá včela 2017